lauantai 19. lokakuuta 2013

Jouluksi kotiin

Tänään oli suuri päivä! Tai siis kooltaan eli pituudeltaan päivä oli yhtä pitkä kuin kaikki muutkin päivät eli 24 tuntia eli 1440 minuuttia eli 86 400 sekuntia, mutta päivä oli merkityksellisempi kuin keskivertopäivät.

Käytiin aamupäivällä Kylmäkoskella, Helmitalon tehtaalla, allekirjoittamassa talosopimus.


Yön aikana oli tietenkin satanut ensilumi. Meidän autossa, jota Friidaksi kutsutaan, oli kesärenkaat alla ja talvirenkaiden vaihtaminen oli mahdotonta, sillä ne sijaitsivat eri paikkakunnalla. Onneksi saimme isännän vanhempien auton lainaan ja pääsimme huristelemaan Kylmäkoskelle, Helmitalontielle.

Paikalla oli myyjä ja toimitusjohtaja, ja kolmisen tuntia siinä vierähti, kun kävimme kaikki asiat vielä kertaalleen läpi ja juttelimme myös säästä, journalismista ja savumaxeista.

Tässä muutoksia, joita teimme Onnenhelmen pohjaratkaisuun ja vakkarisopimukseen. Ihan kaikkia ei ole kuvaan päivitetty:

- Sisäänkäynti: Kuistin etupuolelta. Normaalissa pohjaratkaisussa sisäänkäynti on etukuistin sivulta. Muutoksesta ei tule lisähintaa.

- Alakerran ikkunat: Halusimme ikkunoihin vain yhden välipuun. Vakiona välipuita on kaksi, eli ikkunat ovat kolmiosaiset. Välipuut ovat kovin kauniit, mutta kaksiosaisista ikkunoista tulvii enemmän valoa sisään ja ne on helpompi pestä. Muutoksesta ei tule lisähintaa.

- Keittiö ja olohuone: Vaihtoivat paikkaa keskenään. Halusimme, että keittiö on etupihalle ja olohuone takapihalle päin. Muutoksesta ei tule lisähintaa.

- Keittiö: Lisäsimme ikkunan alle työtason ja kyseiselle seinälle kaapistoja. On ihana katsella ikkunasta pihalle samalla kun leipoo leipäsiä. <3

- Sauna, kylpyhuone ja kodinhoitohuone: Vaihtoivat paikkoja keskenään. Halusimme kodinhoitohuoneen oven takapihalle päin, koska takapihalla on mukava vilvoitella saunapäivinä. Muutoksista ei tule lisähintaa.

- Yläkerta: Näillä näkymin lisäämme makuuhuoneeseen parvekkeen, hinta parvekeovineen 3 500 euroa. Partsilta on hyvä ravistella yläkerran mattoja ja petivaatteita ja juoda vaikka aamukaffet. Myös yläkerta on sitten aikoinaan helppo rakentaa tuota kautta - ettei tarvitse ikkunasta kulkea. x)

- Kiuas ja liesi: Jätimme pois toimituksesta, joten ne hyvitetään kauppahinnasta. Hankimme itse paremmat, näyttävämmät.

- Porrasalunen: Portaikon alle tehdään tila, johon kuljetaan eteisen peiliväliovesta. Lisähintaa tulee pelkästä ovesta.

- Paloeristys: Mikäli autokatos pitää sijoittaa lähemmäs kuin neljän metrin päähän talosta, talon toiseen päätyyn tarvitaan paloeristys, joka sisältää myös paloikkunan. Hinta 2 500 euroa.

- Perustukset: Kauppahintaan kuuluu vakioperustukset. Jos vakioperustukset eivät riitä ja tarvitsemme esimerkiksi lisäanturan tai -korotusta, lisäkustannuksia koituu meille maksimissaan 3 000 euroa.

- Perustusten valu alkaa kesäkuuhun mennessä, muutto joulukuun aikana. Jos talo ei ole joulukuun ainkana valmis, saamme jokaiselta alkavalta myöhästymisviikolta hyvitystä.

JEEEE, jouluksi kotiin! <3

3 kommenttia:

 1. Hyvä hommeli. Nopeasti valmista! Katsokaa, että lattiavalu saa rauhassa kuivua, 10 viikkoa ainakin. Siis ennenkuin siihen tulee laminaatit/laatat päälle.
  Kuuluuko sähkötyöt urakkaan? Kävittekö sen läpi, ettei ole puutteita?

  VastaaPoista
 2. Juu, Helmitalolla ehdottiin jo varoitella meitä tyyliin "Älkää sitten hyppikö heti meidän silmille, jos näyttää siltä, ettei raksalla hommat etene. Aina siellä jotain tapahtuu, saatamme esimerkiksi odottaa lattiavalun kuivumista". :D

  Ja Helmitalon sähkömiekkonen hoitaa sähkötyöt. Asentaa myös kiukaan ynnä muut, vaikka kiuas onkin meidän itse hankkima. Noita suunnitelmia tarkennetaan myöhemmin.

  VastaaPoista
 3. Heitimme haasteen teille blogissamme ;) Oisko eka blogihaaste, ainakin meille oli! Pohjustuksen voi copypastettaa Assin jutusta.

  VastaaPoista