maanantai 4. heinäkuuta 2016

Vintiltä kuuluu kolina ja pauke

Keväällä aloimme pohtia, pitäisikö yläkertaa alkaa tehdä, jotta saisimme talon lopputarkastuksenkin joskus hoidettua.

Alun perin mietimme, että teemme yläkerran itse. Lopulta päätimme, että itsetekeminen olisi liian stressaavaa, joten pyysimme myös timpureilta tarjouksia. Sitten teimmekin sopimuksen, että paikallinen timpurifirma tekee yläkerran höyrynsulkumuoveihin ja harvalaudoitukseen asti. Olimme diiliin tosi tyytyväisiä.

Ja kaikista parasta tässä sopimuksessa oli se, että timpurit pääsivät aloittamaan työt jo viikon kuluttua sopimuksen syntymisestä, ja työssään heillä kestäisi pari-kolme viikkoa.
Yläkerran lähtötilanne huhtikuun lopussa.
Ekana työpäivänään 9.5. timpurit olivat jo laittaneet lattiaa sen verran, että siellä pääsi varovaisesti kulkemaan. Ei tarvinnut koko ajan pelätä, että tipahtaa alakertaan olohuoneen katon läpi. 
Kokonaistilanne 9.5. 
Villaa seiniin 12.5.
Porrasaukon tilanne.
12.5. oli historiallinen päivä. Silloin pääsin kävelemään yläkerran ensimmäistä kertaa ikinä päästä päähän.
24.5. siellä olisi voinut pitää vaikka vinttitanssit!
Lattialämmitysmies asensi putket 26.5. Emme halunneet yläkertaankaan sähköpattereita, vaan koko kotiin tulee yhtenäinen lämmitysjärjestelmä.
Lattialämmityksen jakotukki tulee vaatehuoneeseen.
Tähän tilanteeseen yläkerta siis jäi. 
Nyt isäntä asentaa lattialämmitysputkien väliin kipsilevysuikaleita, mikä onkin aika askartelua. Sen jälkeen soirojen ja putkien väliin tulee vielä massaa.
Sitten seiniin kiinnitetään kipsilevyt ja myös seinävierustoille laitetaan massat. Sitten timpurit käyvät tekemässä yläkertaan väliseinät. Vai mitä mieltä olette, pitäisikö yläkerta jättää vallan ilman väliseiniä - nyt siellä on niin mukavan avaraa. ;) Tai ehkä vessaan voisi väliseinät laittaa... 

Myös kylppärintekijä pitäisi löytää, sähkömiehellekin riittää hommaa ja porrasfirmoilta pitäisi kysellä tarjouksia. 

Itse teemme kaikki pintatyöt, joskin pintamateriaalit ovat vielä aika hämärän peitossa, kun kaikki on käynyt niin nopeasti.

Mutta yläkerran rakentamisessa on kyllä ollut tosi kätevää, että meillä on parveke. Timpuritkin pystyivät kulkemaan yläkertaan parvekkeen kautta ja näin alakerta on saanut olla täysin eristetty yläkerran rakennustyömaasta.

Näihin kuviin ja tunnelmiin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti