sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Kukita joulutähti uudelleen


Tähän aikaan vuodesta moni varmaan miettii, pitäisikö joulutähdet säästää vai heittää menemään. No jotkut joulutähdet tiputtavat hiljalleen lehtensä tai muuten vaan heittävät henkensä, ja tuollaiset yksilöt voikin hyvällä omallatunnolla heivata mäelle.

Sitten on myös niitä joulutähtiä, jotka vaan jaksavat kukoistaa. Yhtä vuodentakaista joulutähteä pidimme jopa aukinaisen ikkunan edessä, mutta ei se siitäkään kärsinyt. Vielä maaliskuussakin tähti oli yhtä komea kuin jouluna.

Lopulta tähti sitten muuttui viherkasviksi, mutta jatkoi kasvuaan. Kun joulutähti oli vielä loppukesälläkin hengissä, päätin, että minun puolestani tähti saa nähdä vielä seuraavankin joulun.

Siirsin joulutähden alkuperäisestä, pienestä purnukasta altakasteluruukkuun ja googlailin kovasti, miten joulutähden saa uudelleen kukkimaan. Kaikkialla varoiteltiin, että Suomen olosuhteissa se on tosi vaikeaa, mutta päätin kuitenkin kokeilla.

Syyskuun puolivälissä aloitin joulutähden pimennyskäsittelyn eli joulutähti oli joka päivä 14 tuntia täydellisen pimeässä vaatehuoneessa. Pimennyksen aikana tähti ei tosiaankaan saa saada yhtään valoa. Yleensä tuuppasin kasvin vaatehuoneeseen kello 18 illalla ja kiikutin sen takaisin olohuoneeseen aamukahdeksalta.

Oi sitä riemua, kun parin kuukauden pimennyskäsittelyn jälkeen joulutähden ylimmät lehden alkoivat yhtäkkiä punertaa.
Joulutähti vuosi sitten...
...ja nyt.
Tosi vaikea kuvitella, että kyseessä on sama kasvi! Kyllähän tuo vuosi sitten sievempi oli, mutta kyllä uudelleenkukittaminen oli jännittävä projekti. Jee, mä onnistuin, eikä siihen tarvittu edes kasvihuonetta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti