tiistai 17. joulukuuta 2013

Mestari astui kehiin


Vielä näin ennen joulua nytkäytettiin talohommaa eteenpäin: tehtiin nimittäin sopimus klaukkalalaisen pääsuunnittelijan / vastaavan työnjohtajan kanssa.

Emme ryhtyneet vastaavia mestareita sen enempää kilpailuttamaan: tuota suositeltiin meille Helmitalolta. On kuulemma tarkka tyyppi, valvonut monia Helmitaloja ja netistäkin luimme tästä pitkän linjan ammattilaisesta pelkkiä hyviä kommentteja.

Tuntuukin siltä, että teimme hyvän diilin: mestari käy rakennustyömaalla vähintään 50 kertaa, ja on huojentavaa, että siellä on joku, joka huomaa, jos kaikki ei menekään niin kuin pitäisi. Saimme mielenrauhan. Toisaalta saimme myös tsempparin: tyyppi sanoi heti, että projektin on joka viikko edettävä edes jotenkin, jotta saadaan rakennusluvat hyvissä ajoin vetämään!

Heti ensialkuun, joulupuuron syönnin jälkeen, alamme vastaavan mestarin kanssa selvittää, miten talo, autokatos ja varasto mahtuvat tontille - itsehän olemme jo melkein sekoamispisteessä, kun olemme yrittäneet kyseisiä rakennuksia tontille piirrellä. Ne eivät mahdu! Eivät sitten mitenkään, vaikka lääniä on 927 neliötä!

Talo on nimittäin sijoitettava tiettyyn linjaan tontin etualalle. Autokatoksen paikkaa ei ole tiukasti määritelty, mutta kaiken järjen mukaan sekin on saatava tontin etualalle, koska kuka täysijärkinen haluaa ajaa autonsa takapihalle? Tosin meidän Friida on kyllä sen verran kaunis ja säkenöivä Mazda-mimmi, että kyllähän sitä kelpaisi takapihan terassilta ihastella! Kaiken lisäksi ilman naapurien suostumusta autokatosta tai taloa ei saa sijoittaa neljää metriä lähemmäksi tontin rajasta. Myös autokatoksen ja talon välissä on oltava tuo pottumaiset neljä metriä.

PS: Pariin päivän päästä saimme vastaavalta mestarilta joulukortin. Siinä oli pupuja, joista etenkin Gustav Kani innostui.

Ihanaa joulua ja jännittävää uutta vuotta! Kiikutetaankohan joulukuusta vuoden päästä vanhaan vai uuteen kotiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti