keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Taas vähän viisaampi


Tänään käytiin Nurmijärven virastotalolla rakennustarkastusinsinöörin juttusilla. Esiteltiin alustavat talosuunnitelmat ja kyseltiin lisäkysymyksiä kaavamääräyksistä. Suunnitelmat näyttäisivät pääpiirteissään olevan ok.

Uutena tietona tuli, että Nurmijärvellä jokaisen talon pihasta pitää löytyä varasto, ja mielellään vielä 10 neliön suuruinen. Rakennusluvassa pitää kuulemma ilmoittaa myös alustavat suunnitelmat talon väristä, joten pian päästään värikarttoja tutkimaan! Kaavamääräyksissähän värejä ei ole kamalasti rajoitettu, sillä talon pitää olla "vaalea ja luonnonmukaisen värinen". Eli sekä vedensininen, auringonkeltainen, vadelmanpunainen kuin salaatinvihreäkin käy!

Saatiin myös rakennuslupahakemuspohjia ja lomakkeita naapureiden kuulemista varten - tuli vähän yllärinä, että suunnitelmat pitää ennen rakennusluvan hakemista esittää kuudelle naapurille. Tapaamisia pitäisikin alkaa buukata heti alkuvuodesta, sillä rakennusluvan käsittely kestää Nurmijärvellä noin 1,5 kuukautta.

Yritettiin jo udella naapureiden yhteystietoja, mutta niitä ei voitu antaa, koska kukaan ei ollut vielä ostanut tonttia itselleen. Kaupanteon takarajahan on 7.1. Tuli mieleen, että jos joku naapureista yrittäisi saada rakennuslupansa vetämään kamalalla tohinalla ennen kuin esimerkiksi me olemme ehtineet ostaa tonttimme, niin eikö naapureiden tarvitse siinä tapauksessa esitellä meille rakennussuunnitelmiaan? Aika keplottelua!

2 kommenttia:

 1. Kerrottiinko, mikä tuon varastopakon takana on? Ettei ole rojut pisin mantua vai? :P Aika erikonen vaatimus. Yhdistetty autotalli-varasto ei kelpaa?
  Meillä naapureiden kuuleminen kävi helposti, nimmarit vaan rakennuspiirustusten kylkeen, ei sen kummempia kaavakkeita. Helppo nakki. Uudisalueella kieltämättä tulee vähän muna vai kana -meininki, keneltä ja koska pitää kysellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nimenomaan se, ettei kamat ole pitkin pihoja! Ihan hyvä määräys kyllä. :) Autotalli-varastoyhdistelmä olisi toki kelvannut, kunhan varasto ei ole mikään pieni koppero.

   Poista