keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kiintokalusteet valittu


Viimein saimme lyötyä lukkoon keittiö- ja muut kiintokalustevalinnat! Helmitalon rakennuttajathan saavat valita kiintokalusteensa joko PM Kalusteesta tai Kalustetuote Eerolasta, ja me päädyimme lopulta PM Kalusteeseen.

Kävimme pyytämässä kiintokalusteista tarjoukset päivälleen kaksi kuukautta sitten, eli mitenkään nopeasti tuo homma ei sujunut, vaikka alun perin luulimme olevamme vähän turhankin hyvissä ajoin asian kanssa liikenteessä. Lopulta PM Kalusteen tarjousta piti odottaa kolme viikkoa ja Eerolan tarjousta kuukauden. Lopulta kiintokalustestressi alkoi nousta, kun työt tontilla etenivät ja etenkin keittiö pitää olla sähkösuunnitelmien takia päätetty siinä vaiheessa, kun taloelementtejä tehdään.

Kun viimein saimme tarjoukset, näytti heti siltä, että PM Kalusteen tarjous on edullisempi. Tosin Eerolan tarjous ei ollut edes vertailukelpoinen, sillä keittiökaappien sijoittelu ja määrä ei oikein ollut mieleisemme, vaikka olimme aika tarkkaan kuvailleet, mitä haluamme. Niinpä pyysimme Eerolalta vähän lisätietoja ja päivitettyä tarjousta, mutta sitä emme ikinä saaneet.

Niinpä hylkäsimme Eerolan ja aloimme viilata PM Kalusteen tarjousta kuntoon. Viilaamisessakin meni aikansa, mutta lopputulos on meidän mielestä hurjan hieno ja etenkin keittiö näyttää sopivan klassiselta, mutta ei kuitenkaan mummomalliselta. :)

Keittiöhän muuttui aika radikaalisti verrattuna Onnenhelmen peruskeittiöön, sillä halusimme keittiöstä U-mallisen. Tuulikaappiin lisäsimme avonaulakon ja peruskaapin tilalle peililiukuovet ja siivouskomeron. Kodinhoitohuoneeseen lisäsimme pyykkikaapin koreineen ja vessaankin lisäsimme parit kaapit. Vessan kalusteet ovat hennosti harmahtavat, kaikki muut ovat valkoisia. Toki myös makuuhuoneisiin tulee samaa sarjaa olevat kaapistot. Muutokset maksoivat noin 2 400 euroa alveineen.

Ovimallimme nimi on Lyyra, kuva täällä.

Keittiön taso on tummaa sauvapähkinää, kuva täällä.
Keittiö.

WC.

Kodinhoitohuone.

1 kommentti: