torstai 7. heinäkuuta 2016

Kasvimaakuulumisia

Kylvin kasvimaan tänä vuonna 15.5., eli pari päivää aiemmin kuin viime kesänä. Lajikkeet ovat muuten samat, mutta salaattia laitoin vähän vähemmän, porkkanoita enemmän Gustav Kanin toiveesta, herneitä enemmän isännän toiveesta ja kukkia vähemmän, NYYH. Kukkalajikkeetkin ovat hieman vaihtuneet.

Yksi täysin uusi kasvilajike kasvimaalta tänä vuonna löytyy, nimittäin avomaankurkku. Esikasvatin taimia ensin muutaman viikon sisällä, kunnes istutin ne ulos. Kurkuillahan on todella leveä kasvutapa, joten ihan itse nikkaroin niille kasvukehikon, jossa voivat rauhassa rönsyillä.
Kurkut 7.7. Ovat kukkineet nyt viikon verran. Kehikon päälle oli helppo asentaa harso, joka olikin paikoillaan siihen asti, kunnes kasvutila alkoi käydä pystysuunnassa ahtaaksi.
Muutenkin kasvimaa on ihan näyttävän näköinen ja etenkin perunanvarret ovat muhkeita. Ekat perunankukat avautuivat viikko sitten, joten lähipäivinä saadaan satoa. Myös herneet (lähinnä varastoa) kukkivat parhaillaan ja varsiin on ilmestynyt palkoja.
Kasvimaalta on napsittu tähän mennessä pillisipulia ja tilliä ja lähipäivinä aion tsekata, minkä kokoisia perunat ja porkkanat ovat.

Ainoa, joka ei ole kasvanut hyvin, on salaatti. Ensin siemenet eivät itäneet ollenkaan ja uusintakylvön jälkeenkin kasvu on ollut todella hidasta. Sitten tajusin katsastaa siemenpussia, ja siemenistä oli mennyt päiväys monta vuotta sitten - vaikka viime kesänä ne ostin. Tyhmää. No, kolmas kerta toden sanoo, kun teen varmaan vielä yhden uusintakylvön tuoreemmilla siemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti