perjantai 28. kesäkuuta 2013

Arpa on heitetty

Kaikki alkoi sattuman kautta: toukokuun kahdeksantena päivänä surffailin aikani kuluksi netissä ja katselin Oikotie.fi-sivustolla asuntojen myynti-ilmoituksia - kuten minulla niin usein on tapana.

Jotenkin päädyin klikkaamaan auki myös ilmoituksen, jossa yksityinen myyjä kaupusteli Nurmijärvellä sijaitsevaa omakotitalotonttiaan. Tontin myynti-ilmoituksessa oli linkki myös Nurmijärven kunnan nettisivuille. Sohaisin linkin auki puolivahingossa, ja tadaa, siinä se luki edessäni: "Nurmijärven kunta luovuttaa omakotitontteja".

Ensin tuumailin, että jaa, kuinkahan vanha tämäkin uutinen mahtaa olla, varmaan hakuaika on umpeutunut jo aikapäiviä sitten. Tavoistani poiketen olin kuitenkin väärässä: huomasin, että tonttien hakuaika olikin alkanut vasta muutama tunti sitten!

Illalla rupattelimme asiasta isännän kanssa ja totesimme, että ei siinä mitään menetäkään, jos koitamme onneamme ja osallistumme tonttiarvontaan. Vähän jännitystä elämään, hei! Eihän meillä ollut sillä hetkellä mitään suurempaa projektia meneillään - mitä nyt menisimme viiden viikon päästä naimisiin.

Toiminnan ihmisiä kun olemme, hyppäsimme heti seuraavana päivänä autoomme, jota Friidaksi kutsutaan, ja kahautimme Nurmijärvelle. Katselimme maisemia, tsekkasimme paikalliset palvelut, entisinä eläintenhoitajina bongailimme hevosia ja alpakoita ja karttojen avulla suunnistimme arvottaville tonteille - ja ihastuimme ikihyviksi!

"Onnea matkaan", hymähdin, kun reilun viikon päästä eli 21.5. tipautin arvontalomakkeet postilaatikkoon. Päätimme lopulta hakea tonttia kolmelta eri asuinalueelta eli Lintumetsästä, Rajamäestä ja Kirkonkylältä - noista tosin Lintumetsä oli ehdoton suosikkimme, koska alue sijaitsee vain parin kilometrin päässä Nurmijärven isoimman taajaman, Klaukkalan, palveluista. Alue on myös lähellä Helsinkiä, eli matkaa esimerkiksi kaikkien tapahtumien ytimeen, Suomen Pasilaan, on vain 25 minuuttia. Itse Lintumetsä taas on ihan maaseutua, ja asuminen kolmen heppatallin välittömässä läheisyydessä kutkutti mieltä.

Kesäkuun 3. päivänä sain sähköpostia, että arvonta oli suoritettu ja se oli tuottanut tulosta sekä Lintumetsän että Rajamäen alueella, mikä oli ihan älytöntä, sillä monet koittavat vuosikausia onneaan noissa arvonnoissa ja ihan ilman tulosta.

Lintumetssähän oli myynnissä 33 tonttia, ja koska sijoituimme arvonnassa yhdeksänneksi, saisimme valita tonttimme yhdeksäntenä. Rajamäen arvonnassa pääsimme huikeasti hopealle, eli tonttienjakotilaisuudessa saisimme valita tönömme paikan toisena.

Meille oli kuitenkin itsestäänselvyys, että loppuelämänkotimme nousisi Lintumetsään. Seuraavan puolentoista viikon aikana meidän pitikin aa) päättää, mikä olisi paras Lintumetsän tontti, jota havittelisimme valintatilaisuudessa ja bee) selviytyä naimisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti