sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kauan eläköön varasto


Varastomme jäi pihatöitä tehdessä vähän monttuun osittain sen takia, kun emme saaneet hävitettyä joutomaakasaamme mihinkään, vaan jouduimme levittämään kaiken maa-aineksen omaan pihaan.
On se montussa.
 No nytpä päätimme sitten nostaa varaston ylemmäs, ettei varaston pohja joutuisi niin alttiiksi varaston alle valuville sadevesille ja talvisin lumien sulamisvesille.
Ensin kannoimme varastosta ulos kaikista painavimmat romut sekä tavarat, jotka saattaisivat varastoa nostettaessa sinkoilla sinne tänne. Hetken aikaa pihamaamme näyttikin siltä kuin olisimme pystyttäneet pihakirppiksen. :D
Mökkerö nousi kepeästi ilmaan kolmen tunkin avulla.
 Kun varasto oli ilmassa, vanhojen pilariharkkojen päälle aseteltiin uudet - kaikkiaan siis 36 kappaletta. Samalla myös bitumikaistaleet aseteltiin uudelleen.
Isäntä oikein urhoollisesti ryömi varaston alle asettelemaan harkkoja.
Gustav Kani kävi näyttämässä, että häneltä ryömiminen olisi luonnistunut paljon helpommin.
Ja tadaa: lopputulos on tosi ryhdikäs!

Varaston nostaminen kuulosti siis paljon dramaattisemmalta toimenpiteeltä kuin mitä se lopulta oli. Mietimme etukäteen, että mitäpä jos hirret jotenkin vääntyilevät pois paikoiltaan, ikkunat hajoilevat tai rakenteet vääntyvät niin, etteivät ovet enää aukea. Mutta kaikki meni mallikkaasti ja homma oli ohi muutamassa tunnissa.
Kolmen jälkeen iltapäivällä jo juotiin kakkukahveja ryhdikkäämmän varaston kunniaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti