lauantai 15. elokuuta 2015

Terassi


Emme me koko kesää ole vain pihaa laittaneet, vaan kyllä kesään on kuulunut ihan oikeaa nikkarointiakin.

Kun piha oltiin saatu kesäkuun aikana kukoistamaan, kesä-heinäkuun vaihteessa isäntä alkoi tehdä takapihalle terassia.
Rungon kasaamista kesäkuun lopussa.
Myös allekirjoittanut kelpuutettiin mukaan kiinnittämään kansilautoja, jee! Olin se, joka porasi reiät ja isäntä oli se, joka kiinnitti ruuvit. Päädyimme sileisiin lautoihin, koska ne on takuulla helpompi pitää puhtaana kuin uritetut.
 Ja heti kun terassille oli kiinnitetty tarpeeksi kansilautoja, terassille kannettiin grilli, joka olikin ollut meillä jo vuoden päivät odottamassa terassin valmistumista.

Ja sitten kun kiinnitimme kansilautoja vielä lisää, hommasimme meille molemmille omat, jalalliset riippumatot, jotka pystytimme terassille.

Sitten terassiin vielä kiinnitettiin vähän näkösuojarimoja yksityisyyden turvaamiseksi, ja nyt terassilla näyttää tältä:

Terassista tuli yli 28 neliön kokoinen. Aiomme hankkia terassille ison ruokapöydän, kunhan mieleinen löytyy, ja pidämme tärkeänä, että terassilla olisi isosta pöydästä huolimatta tilaa tehdä muutakin kuin istua pöydän ääressä. Siksi halusimme väljän terassin.

Terassin etualalle emme lopulta halunneet minkäänlaista kaidetta - jotenkin kaiteellinen terassi olisi tuntunut siltä, että olisimme jossain karsinassa. Eikä kaide olisi näyttänyt kivalta olkkarin ikkunasta katsottaessa. Ja onhan tuo terassi sen verran tilava, ettei sen reunalta kenenkään pitäisi vahingossa tipahtaa.

Terassin eteen isäntä nikkaroi täyspitkän portaan. Se oli mielestämme tyylikkäin vaihtoehto.

Vähän terassissa on vielä keskeneräisiä juttuja, kuten että porras on viimeistelemättä ja yski näkösuojarimoitus pitää vielä maalata toiseen kertaan. Muutenkin olemme olleet viime viikot maalauspuuhissa ja talo onkin ihan pian maalattu toiseen kertaan.

Aika paljon on tullut myös vietettyä terassilla aikaa, eli on lueskeltu, työskennelty, pötkötelty riippumatoissa sekä vilvoiteltu ja grillikin on parhaassa tapauksessa kuumana kahdesti päivässä.

Tiesin kyllä, että tuo isäntä taitava on, mutta en osannut sentään näin upeata terassia toivoa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti