maanantai 10. maaliskuuta 2014

Maaseutumatka Viialaan


Käytiin viikonloppuna Viialan Rakennustarvikkeessa valitsemassa alustavasti talon pintamateriaaleja. Siis kamalan helppo keikka! Onneksi oltiin edes laminaatti päätetty etukäteen, kun tykästyimme Upofloorin Vitality Diplomat -sarjan Avenue-laminaattiin. Vitality Diplomatit kuuluvat siis ihan Helmitalon vakiomateriaaleihin ja sisältyvät talopaketin hintaan.
Avenue.
Myös vessan ja kylpyhuoneen seinälaatat oli suhteellisen simppeli valita, sillä olimme jo Helmitalon asuntomessutalossa ehtineet ihastua valkoiseen, aaltoilevaan seinälaattaan, RTV:n Blanco Rustico Loimuun, joka onkin yksi Helmitalon vakiovaihtoehdoista. Laatta tuntuu käpälissä niin mukavan sileältä, liukkaalta ja "loimuilevalta", että sitä on pakko silitellä, lääppiä ja räplätä koko ajan! :'D
Tässä se "loimuilee"!
Kylpyhuoneen, vessan ja kodinhoitohuoneen lattialaattoja sen sijaan oli kinkkisempi valkata! Vakiovaihtoehtoja ovat 10x10-kokoiset RTV:n Sicily ja Luoto sekä Nordiumin Rita. Haluamme lattioista tummanharmaat, mutta vähän jäimme vielä arpomaan, kuinka tumma harmaa sitten on liian tumma.

Tuulikaappilaattojen vakiovaihtoehtoja ovat RTV:n Moderna-sarjasta vaaleanharmaa, keskiharmaa, ruskeanharmaa ja antrasiitti - kaikki siis 33,8x33,8-kokoisia laattoja, sekä Upofloorin(?) 30x30-kokoinen Black Rustic. Olimme jo päätymässä Black Rusticiin, kunnes meitä loistavasti(!) palvellut Viialan Rakennustarvikkeen myyjä sanoi, että hän voisi esitellä meille myös vakiovaihtoehtojen ulkopuolelta erään laatan, josta emme kuitenkaan joutuisi maksamaan lisähintaa. Niin myyjä sitten roudasi luoksemme Nordiumin tummanpuhuvan 45x45-kokoisen jättilaatan, ja laatta sotki kaikki systeemimme! Mielestämme suuri on kaunista, mutta jäimme vielä pähkäilemään, onko hölmön näköistä, jos tuulikaappiin mahtuu vain alle kolme laattaa rinnakkain. :D

Molempien suihkujen taakse haluamme myös jonkinlaiset tehostekuviot. Monessa Helmitalossa on käytetty RTV:n mosaiikkia ja todennäköisesti mekin siihen päädytään, vaikkei tehostekuviot hintaan sisällykään.
On se nätti!
 Pitää nyt vielä katsoa, löytyisikö jostain yhtä kaunista mosaiikkia halvemmalla. :) Myös keittiön välitilalaattavalinta jäi vielä ihan auki, sillä emme ole valinneet vielä keittiökaappejakaan.

Saunaan valkkasimme harmaasävyisen lasioven, laudemateriaaliksi perus tervalepän ja huoneiden kattomateriaali on valkoinen mdf-paneeli. Saimme valita myös lumoavia listoja, siistejä saumausaineita, parhaita pyyhekoukkuja ja ovelia ovenkahvoja, mutta kun myyjä kysyi, millaiset vessapaperirullatelineet haluamme, emme oikein tienneet, olisiko pitänyt itkeä vai nauraa.

Näiden kimuranttien päätösten jälkeen myyjä vielä iski kouraamme noin 30 mallilappua valkoisen seinämaalin eri sävyistä. Myyjä kehotti vertailemaan valkoisen eri sävyjä kotosalla, koska hän arvasi ihan oikein, ettemme osaisi valita sitä meille oikeaa valkoista sävyä sillä istumalla.

Ai niin, ja puoli tuntia ennen liikkeen sulkemista aloimme vielä selailla tapettikirjoja. Helmitalon hintaan sisältyviä vaihtoehtoja ovat Sanduddin Nikkarit, Kultalehti ja Hopealehti sekä RTV:n Season ja Klassikko. Pläräsimme kirjat nopeasti läpi, otimme valokuvat kaikista vähänkin kiinnostavista tapeteista ja jätimme asian mietintämyssyn alle.

Pakko tehdä ainakin toinen reissu vielä Viialan Rakennustarvikkeeseen, ja jos joku muu Helmitalon rakennuttaja joskus lukee tätä, niin tiedoksi, että pelkästään Viialan Rakennustarvikkeessa saa helposti ainakin kolmisen tuntia vierähtämään eli kiintokalustefirmat kannattaa kiertää ihan eri reissulla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti