sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Roskarallia


Tällä viikolla meillä oli tavoitteena hankkiutua eroon kaikesta rakennusjätteestä, jota tontillemme oli kertynyt liki Mount Everestin korkuinen kasa. Hyyyi, ainakin itseäni vähän häiritsi, kun kaikkialla lojui epämääräistä rompetta.

Viikon aikana kuskasimmekin tontilta kaksi täyttä peräkärryllistä roskia kaatopaikalle. Lisäksi yksi peräkärryllinen semi-hyvää puutavaraa jätettiin säilöön tulevia nikkarointiprojekteja varten ja osa puutavarasta meni polttopuuksi. Roskaralli jälkeen tonttikin näyttää taas isommalta.

Romukuormaa.  

Mutta niin näyttää isommalta myös talomme noin niin kuin sisältäpäin! Viikon aikana meille nimittäin oli tehty väliseinät ja kylpyhuoneen seinätkin oli muurattu. Myös putkimies oli paikalla käynyt.

Ilman väliseiniä talo näytti jotenkin pieneltä ja sitä ajatteli, miten kaikki huoneet mahtuvat siihen tilaan, mutta jotenkin väliseinät antoivat tilantuntua. Jännä ilmiö.
Olohuone.
Keittiö.
Makuuhuone.
Kylppärin muurausta.
Rakennusmiesten tahti ihmetyttää meitä edelleen. Tuleekohan jossain vaiheessa sellainen tilanne, että kaikki mahdolliset sisähommat on jo tehty ja on vain sinnikkäästi odoteltava lattiavalun kuivumista..? Valamisesta on kulunut vasta kaksi viikkoa ja valun kuivumiseen menee kai vähintään kolme kuukautta, ja ennen kuivumista ei lattiapinnoille voi tehdä mitään.

Jo talon pystytyspäivänä Helmitalon miehet sanoivat, että säännöllisellä siivouksella voi nopeuttaa valun kuivumista jopa kuukaudella. Ja kyllähän sen ymmärtää: jos lattialla on paljon sahanpurua ja muuta roskaa, ei valu pääse kuivahtamaan. Lattia on kyllä ollut rakennusmiesten jäljiltä ihmeen siisti aina kun olemme talolla käyneet, mutta joka kerta talovisiitin yhteydessä olemme myös itse tarttuneet harjanvarteen ja lakaisseet lattiat puhtaiksi. Jos sillä voisi edes vähän aikaistaa muuttopäivää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti