perjantai 11. heinäkuuta 2014

Sähköä, villaa ja panelointia


Heinäkuun alussa sähkömies veti taloomme parin päivän ajan sähköjä. Löimme vasta sähkömiehen ensimmäisen työpäivän aamuna lukkoon sähkösuunnitelman, ja toisaalta sähkösuunnitelman fiksaaminen kävikin kätevimmin juuri kasvotusten ja paikan päällä.

Helmitalon perussähkösuunnitelma oli kyllä jo sellaisenaan tosi toimiva! Lisäsimme vain muutamia pistorasioita ja valaisimia. Pienenä luksuksena emäntä saa keittiön työtasojen yläpuolelle ledit ja isäntä saa saunaan tunnelmalliset kuituvalot kiuaskohdevalolla. :)

Samaan aikaan, eli heinäkuun ensimmäisinä päivinä, opettelimme isännän kanssa villoittamaan. Helmitalon peruspakettiin ei kuulu kaikkien väliseinien villoitus, mutta me halusimme äänieristyksen ja akustiikan takia villat myös väliseiniin. Niinpä vedimme eräänä iltana hengityssuojat naamalle, puimme päällemme mitä hirveimmät rytkyt ja ryhdyimme villahommiin. No seuraavana aamuna Helmitalon timpuri tulikin sitten hymyssä suin kiittelemään, että olimme tehneet hänenkin hommiaan. Hetken aikaa olimme melko hölmistyneitä, kunnes selvisi, että osa väliseinien villoittamisesta olisi sittenkin kuulunut Helmitalon väelle. :D Mutta pääsipä timpuri nopeammin levyttämään seiniä.

Tuli vähän villoitettua. Villojen välissä näkyy myös sähkövetoja.
Nyt heinäkuun toisella viikolla meille oli yllättäen ilmestynyt ensimmäinen väliovi, joka oli muuten saunan lasiovi! Parin päivän aikana saunamme oli myös paneloitu tervalepällä ja myös ne isännän kuituvalot oli asennettu. Hienolta näyttää.
Enää puuttuu kiuas ja lauteet.
Yhden päivän aikana timpuri oli myös asentanut keittiön ja olohuoneen kattoon mdf-paneelit. Tuo valkoinen on kovin kaunis!
Tunnelma katossa!

1 kommentti:

  1. Erikoista, että panelointi on tehty ennen lattian ja seinän alareunan laatoitusta. Varsinkin seinän osalta luulisi olevan helpompaa toisin päin. Tai niin se meillä meni.

    VastaaPoista