maanantai 21. heinäkuuta 2014

Luukutusta, maalausta ja Asuntomessuja


Talolla työtahti jatkuu tasaisen varmana. Kaikkien huoneiden katot on nyt mdf-paneloitu ja "portaanalustilaan" timpuri asensi reilu viikko sitten myös ullakkoluukun.

Luukun kanssa meillä olikin vähän sähläystä: alun perin kuvittelimme, ettemme tarvitsisi luukkua laisinkaan, koska voisimme rakennusaikana kulkea yläkertaan parvekkeen kautta tikkaita pitkin. Jossain vaiheessa tajusimme, ettei se onnistukaan, koska parvekkeen oven lukkoa ei saa ulkopuolelta auki. Tuli vähän blondi olo.

Niinpä kysyimme paikallisesta lukkoliikkeestä, mitä lukon vaihtaminen parvekkeen oveen maksaisi. Hintaa olisi tullut 150 euroa, joten ei ihan halpaa lystiä tuokaan.

Helmitalolla olisi ollut varastossa joitain luukkuja, mutta Helmitalon tyypit tokaisivat pienen mietinnän jälkeen, ettei meidän kannata heiltä luukkua ostaa. Heidän luukkunsa olisi maksanut useita satasia, eikä meidän kannata parin vuoden tilapäiskäyttöön niin tyyristä luukkua hommata. Sen sijaan Helmitalon väki suositteli kysymään, millaisia luukkuja Viialan Rakennustarvikkeessa olisi.

No Viialan Rakennustarvikkeesta kaikki ullakkoluukut olivat tilapäisesti loppuneet. Sen sijaan Viialan Rakennustarvikkeen myyjä otti selvää, että Starkilla luukkuja kyllä olisi, ja hintaakin vain 100 euroa. Kiitos taas Viialan väelle mahtavasta asiakaspalvelusta!

Siispä Starkille. Kävi tuuri, että luukku sattui vieläpä olemaan valkoinen. :)
Luukku kattoon asennettuna.
Nyt kun ullakkoluukkukin on asennettu, timpuri ja sirkkeli ovat häipyneet taloltamme ja tilalle on tullut maalari pensseleineen. Viime päivinä maalari onkin tasoitellut ahkerasti huoneidemme seiniä. Ja nyt kun maalari häärii talolla, täydensimme Viialan Rakennustarvikkeen listoille lopulliset maali-, tapetti- ja pintamateriaalivalintamme.
Tasoittelua.
Mutta maalaustouhuissa olemme olleet myös me - talon isäntäväki. Olemme nimittäin jatkaneet aherrusta pihavaraston parissa. Varasto on nyt kertaalleen maalattu, katto on kokonaisuudessaan asennettu ja eräänäkin sunnuntaipäivänä naputtelimme isännän kanssa varaston toiselle puolelle lattian. On ollut älyttömän hyvät maalaus- ja ulkotyökelit ja meillä on isännän kanssa kovin hilpeät raksarusketukset ja maalarinvalkoisia raitoja tukassa. :D
Tilanne ensimmäisen maalikerroksen jälkeen.
Puuvajan lattia.
Myös Asuntomessuilla tuli käytyä. Pankkivirkailijamme mielestä olemme kai ihan mukavia ihmisiä, kun hän lähetti meille ilmaisliput messuille. Messumatka oli hauska, mutta ideasaalis jäi kyllä aika laihaksi. Ilmeisesti olemme tehneet omaan taloomme hyviä valintoja, kun kertaakaan ei tullut sellainen fiilis, että haluaisimme vaihtaa oman talomme johonkin messutaloista. Kaikista tarkimmin syynäsimme messutalojen saunoja ja kiukaita - oma kiuasvalintamme kun on vielä vähän vaiheessa.

Helmitalo ei Jyväskylän Asuntomessuilla ollut edustettuna. Ilmeisesti eivät kokeneet messuilua järkeväksi, kun helmitaloja ei edes toimiteta Jyväskylään asti.
Yksi idea messuilta sentään tarttui mukaan: käpälänjäljet olohuoneen mattoon Gustav Kanin kunniaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti