perjantai 25. heinäkuuta 2014

Valkeus tuli


Pysyttelimme päivän poissa talolta ja otimme vähän lepoa. Ja tuon yhden lepopäivän aikana taloomme oli tullut valkeus: kaikki seinät oli siis pohjamaalattu!
No nyt on valkoista!
Valkeudesta voimaantuneena mies jatkoi eilen iltapuhteena varaston maalailua ja minä naputtelin varaston toiselle puolelle lattian. Siis naputteLIN. Minä itse. Eli löin yli 330 naulaa ja varastossa oli lämpöä arviolta 60 astetta. Olisikohan pihavarastosta pitänyt sittenkin tehdä pihasauna?

Ja sitten loppukevennys: isäntä osti riippumaton, vaikkei pihaan ole istutettu vielä yhtään puuta, johon maton voisi kiinnittää. Hän osti myös 38 kiloa painavan kaasugrillin, joka ehkä lojuu vielä muutaman kuukauden kerrostaloasuntomme eteisessä.

4 kommenttia:

 1. Hei,
  Ihana koti teille valmistumassa! Olen seuraillutkin blogiasi erityisen tarkkaan, kun tarkoituksena sekä haaveena olisi rakennuttaa samanmoinen helmitalo myös itse muutaman vuoden päästä :) Siksi olisinkin kiinnostunut kuulemaan myös budjetistanne. Tiedän, että raha-asiat ovat varsin henkilökohtaisia ja ymmärrän myös, ellet halua julkisesti (tai ollenkaan) kertoa enempää budjetistanne. Olisin kuitenkin mielenkiintoista kuulla hieman enemmän suuntaa budjetistanne ja myöhemmin siitä, miten se toteutui. :) Mikäli sinulla olisi käytössä vaikka sähköposti, niin voisin laittaa sinulle viestiä, mikäli sinulle sopii? :) -Katariina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   Kiitos kehuista! Kiva kuulla, että meidän blogi ja Helmitalo kiinnostaa! Ollaan ihan tarkoituksella jätetty budjetista puhuminen taka-alalle – jotenkin noista raha-asioista rupatteleminen on epämieluisaa. :) Mutta pitää vähän kypsytellä ajatusta, teemmekö talon valmistuttua jonkinlaista ympäripyöreää yhteenvetoa myös budjetissa pysymisestä.

   Meidän mielestä Helmitalon toiminta on reilua myös laskutuksen osalta: talo maksetaan kahdeksassa erässä, eli lasku tupsahtaa postilaatikkoon vasta, kun he ovat saaneet kyseisen työvaiheen valmiiksi.

   Helmitalolta saa myös ennen kauppasopimuksen tekoa kustannusarvion, paljonko rahaa on hyvä varata itse talopaketin ja tontin hinnan lisäksi esim. pääsuunnittelijalle ja vastaavalle mestarille, maaperätutkimukseen, rakennuslupiin, liittymiin, kodinkoneisiin, takkaan, ulkomaalaukseen... Ainakin tähän asti kaikki arviot ovat pitäneet ainakin meillä tosi hyvin paikkansa! :) Rakentamisessa isoimmat budjetinylitykset tulevat kai yleensä maansiirto- ja perustustöissä, jos joudutaan esimerkiksi paaluttamaan. Noita asioita on myös vaikein arvioida etukäteen.

   Poista
 2. Kiva seurata blogia, kun meille on myös tulossa Helmitalo. Aika tasan 2kk ollaan perässä ja tuntuu erittäin epätodelliselta, että meilläkin saattaa kohta olla tontilla jotain muuta, kuin pirun kallis hiekkakenttä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, mahtava kuulla muistakin, jotka ovat päätyneet Helmitaloon, ja että rakennatte vielä näin samaan aikaan! Joko talo tuli vai vieläkö jännittäminen jatkuu? Koska on arvioitu muuttoaika - joskus alkuvuodesta kai? :)

   Poista