lauantai 27. kesäkuuta 2015

Vettä satoi, nurmi kasvoi


Kun yhdeksän päivää sitten lähdimme juhannuksenviettoon, ei vielä kaukaa katsottuna huomannut, että pihaan on kylvetty nurmikko. No juhannuksena olimme kolme päivää poissa kotoa ja stressasimme tietenkin koko ajan, miten nurmi pärjää ilman kastelua.

Harvoin juhannukseksi toivoo vesisadetta, mutta nyt voimme helpottuneina tokaista, että onneksi tänä juhannuksena satoi vettä peräti 17 milliä. Kun juhannuksen jälkeen palasimme kotiin, etupiha vihersi jo ihan selvästi.

Etupiha juhannuksen jälkeen. Kylvämisestä 15 vuorokautta.

Myös myöhemmin kylvetylle takapihalle oli juhannuksen aikana putkahdellut vihreitä ruohonkorsia.
 Juuri nyt tällä hetkellä nurmikossa on paljon erilaisia kehitysvaiheita:

Etupihan nurmikko on parhaimmissa kohdissa jo yli viisisenttistä. Kylvämisestä on nyt kulunut tasan kolme viikkoa. Toki kaljujakin kohtia vielä on, mutta niissäkin näkyy itämisen merkkejä.
Ruohonjuuritasolta katsottuna nurmi  näyttää jo tosi tuuhealta.

Takapiha, jossa en reilu viikko sitten havainnut vielä mitään viherrystä, näyttää nyt tältä.

Viimeiset nurmet kylvettiin menneen viikon tiistaina, eli 2,5 viikkoa ensimmäisten kylvöjen jälkeen. Mutta viimeiset osiot pihasta ovatkin itäneet ennätysajassa, eli neljässä päivässä. Pian koko piha on vihreä. :)
Sateet ovat selvästi tehneet nurmelle hyvää - uskon, ettei määrätietoinenkaan sadetus korvaa ihan oikeaa sadetta. Nyt juhannuksen jälkeen olemme kastelleet kylvöstä vain niistä kohdista, joista se on selvästi ollut kuiva, eli lähinnä sora- ja nurmialueiden rajakohdista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti