maanantai 29. syyskuuta 2014

Lähtölaskenta alkoi + kodinkoneet hommattu


Menneenä viikonloppuna tapahtui käsittämättömän hulluja asioita. Ensinnäkin Helmitalolta soitettiin lauantaiaamuna kello 9:30, että talomme valmistuu mahdollisesti jo parin viikon päästä, mutta viimeistään kuukauden sisällä. Jee! Olemme toki talolla käydessämme havainneet, ettei siellä enää paljon ole hommia jäljellä, mutta jotenkin vaan tuntui hurjalta ja huojentavalta saada virallinen tieto, että talo todellakin valmistuu lähiviikkoina eli kaksi kuukautta etuajassa. Nyt voimme rauhallisin mielin irtisanoa nykyisen asuntomme vuokrasopimuksen.

Helmitalo-puhelun jälkeen ampaisimme oitis kaupoille tekemään "pieniä" hankintoja taloon. Meiltähän puuttui vielä esimerkiksi jääkaappi, pakastin, uuni, induktioliesi, postilaatikko, roskapönttö, keittiön pöytä ja tuolit sekä olohuoneen sohva - noin niin kuin suurimpia mainitakseni.

Niin, eli lauantain ostosreittimme oli Verkkokauppa.com, Prisma, Hobby Hall, Euronics, Gigantti, Kodin1, Ikea, sitten taas Kodin1, jo toiseen kertaan Verkkokauppa.com ja kuin kirsikkana kakun päällä vielä uusintakierros Ikeassa. Ja edellisviikolla olimme käyneet jo kolmesti Gigantissa.

Lauantain aikana saimme ostettua Ikeasta Raffinerad-uunin. Hyvä kakkosvaihtoehto oli Verkokauppa.comin Bosch, mutta Ikean uuni oli aavistuksen edukkaampi, siinä oli ajastin, uunipellit liikkuivat uunin sisällä sulavammin, ulkoasu oli nykyaikaisempi ja uunilla oli poikkeuksellisen pitkä, viiden vuoden, takuu. Ikea-uuni sinänsä vähän epäilytti, mutta epäilykset hälvenivät, kun kuulimme uunin olevan oikeasti Electroluxin valmistama. Vain Electroluxin logo puuttuu. Päädyimme lopulta ottamaan myös Ikean Tydlig-induktiokeittotason. Kuulemma sekin on Electroluxin valmistama, ja kyseisen laitteen käyttölogiikka miellytti meitä eniten.

Niin, ja sitten ne jääkaappi ja pakastin: Meidän piti jo pari viikkoa sitten ostaa tarjouksesta Rosenlewin kylmälaitteet, jotka olisivat maksaneet 300 euroa per laite - älyttömän halpaa siis. Kun menimme kauppaan katsomaan vempeleitä, Rosenlew vaikutti olevan ihan ok, mutta ulkoasu oli vanhanaikainen ja kahvat näyttivät siltä, että ne jäävät heti käteen. Liian epäilyttävää.

No viikko sitten tarjoukseen tulivat Whirlpoolit. Kahvat olivat niissä ihan tukevan oloiset, mutta hyllyt vaikuttivat hempuloilta. Ja kun nettikeskusteluissakaan ei oikein Whirlpoolin tekniikkaa kehuttu, päätimme hylätä myös tämän tarjouksen.

Sitten Hobby Hall laittoi tarjoukseen Samsungin kylmälaitteet. Oikea hinta oli 750e/kpl, tarjouksessa 600e/kpl, ja kompressorissa on 10 vuoden takuu. Ja kun Gustav Kani vieläpä saisi tilavaan vihanneslaatikkoonsa kosteudensäätimen, päätimme tarttua tarjoukseen. Ökykallista, tai ainakin paljon kalliimpaa kuin alkuperäinen Rosenlew-suunnitelmamme, mutta ehkä nämä laitteet kestävät pidempään kuin kaikista halvimmat mallit. Ja säästetäänhän me vuokrassa pitkä penni, kun talo valmistuu kaksi kuukautta etuajassa. :)

Sunnuntai menikin sitten nykyistä asuntoa siivotessa ja tavaroita karsiessa. Tavoitteena on käydä kaikki tavarat ja jopa paperiarkistot ennen muuttoa läpi, ettemme kanna Lintumetsään mitään turhaa. Iiiik, lähtölaskenta on alkanut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti