maanantai 22. syyskuuta 2014

Pihalla


Viikonloppuna oli lämmin ja aurinkoinen syyssää, joten innostuimme tekemään pihahommia ja vuokrasimme minikaivurin yhdeksi päiväksi klaukkalalaisesta konevuokraamosta.

Siis kaivuri oli tosi näppärä ja tosi mini - niin mini, että talon emäntäkin uskalsi sillä hurjastella. :)
Tässä se on

Mutta kaivuri oli juuri passelin kokoinen meidän tarpeisiin, eli ojankaivuuseen. Helmitalon kaivurikuskihan joutui aikoinaan tukkimaan tonttimme edustalta kunnan kaivaman ojan, jotta nosturi pääsi ajamaan tontillemme. Nyt sitten kaivoimme ojan auki ja laitoimme kulkureitin kohdalle kuuden metrin pituisen rumpuputken.
Putken asennus.
Kulkureitistä tuli ihan älyttömän hieno :)

Kaivoimme myös meidän ja naapurin rajalle pienimuotoista painannetta. Tulevaisuudessa voimme täyttää sen mullalla ja istuttaa siihen puska-aidan.
Kuorimme myös varaston vierustalta ylimääräistä maata pois, teimme tasoittelutyötä ja revimme pois pahimpia juuria, joita metsätontiltamme löytyy melkoinen määrä.
Keskipihalla tasoittelimme pahimpia kuoppia maa-aineksella, jota Helmitalon kaivurikuski aikoinaan jätti pihaamme aika kasan.
Maata möyhentäessä yllätyimme iloisesti, kun maa ei vaikuttanutkaan niin pahalta savimaalta kuin mitä teettämämme pohjatutkimus antoi ymmärtää. Paikoittain maa vaikutti ihan kuohkealta ja multaiselta, joissain kohdissa turpeiselta ja toisaalla taas hiekkaiselta. Tiedä sitten, mitä maanparannusaineita kannattaa levitellä savitontille, jossa olosuhteet vaihtelevat näin paljon.

Mutta nyt voi joka tapauksessa talvi tulla. Paljon saimme yhden kaivuripäivän aikana hommia tehtyä. Talven aikana maa varmaan painuu huomattavasti, ja vasta kevään koittaessa näemme, paljonko pihaa vielä pitää tasoitella ennen mullan levittämistä ja nurmikon kylvämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti